Zanger Paul Carrack heeft nog maar net een omvangrijk compilatiealbum in de schappen liggen met zijn grootste hits erop, of hij brengt alweer een album met volledig nieuw materiaal uit. Good Feeling is zijn veertiende soloalbum.

Carrack heeft reeds een lange staat van dienst, die teruggaat tot het midden van de jaren zeventig. Toen scoorde hij als vocalist zijn eerste hit met How Long?, als frontman van Ace. Een paar jaar later had hij opnieuw succes als zanger van Squeeze en van 1985 tot en met 1995 was hij de stem van Mike + The Mechanics.

Solo was zijn succes wat bescheidener, met slechts een handvol hitjes. Het vorige maand verschenen verzamelalbum Collected is zijn grootste hitlijstsucces in Nederland sinds zijn tweede album Suburban Voodoo uit 1982. Dat zijn albums desondanks door de jaren heen onverminderd mooi zijn, toont hij opnieuw aan met Good Feeling.

De plaat bevat een dozijn licht verteerbare blue-eyed soulnummers, die geheel door Carrack geproduceerd en ook grotendeels door hem zelf ingespeeld zijn. Het merendeel van de liedjes is ook nog eens geschreven door de man met de boterzachte soulstem. Vier ervan waren overigens al te vinden op Collected.

Vertederend

Tot de beste liedjes behoren het soulvolle en zorgeloze Good Feelin’ About It, het Motown-achtige Time To Move On en de funky meezinger Nothing Without You. Ook nummers van anderen gaan Carrack bijzonder goed af. Vooral zijn uitvoering van de Drifters-hit When My Little Girl Is Smiling komt vertederend en welgemeend over.

Zijn cover van Bruce Springsteens If I Should Fall Behind heeft weliswaar beduidend minder impact dan het origineel, maar Carrack voegt er beslist iets van zijn eigen charme aan toe. De voormalige Mike + The Mechanics-zanger eert tevens op fraaie wijze zijn grote voorbeeld Ray Charles. Paul Carrack bezorgt je een goed gevoel.