Danko Jones is een echte rasartiest. Is hij niet op tournee, dan maakt hij wel weer een nieuw album vol stevige rocksongs. Nooit verrassend, wel altijd consistent.

De Canadese rocker maakt sinds 1996 de podia onveilig en doet dat sinds 2002 ook op cd. Sinds het debuut Born A Lion gaat Danko Jones dan ook als een speer.

Met Rock And Roll Is Black And Blue is de Canadees toe aan album nummer zes. Het in 2008 verschenen Never Too Loud was naar Jones' smaak te overgeproduceerd. Daarom was Below The Belt uit 2010 kaler en organischer qua geluid.

Dat bleek zijn vruchten afgeworpen te hebben, want de reacties waren naar eigen zeggen uitstekend. Ook de verkoopcijfers lieten dat zien en dus gaat het nieuwe album Rock And Roll Is Black And Blue door waar Below The Belt ophield.

Variatie

Wederom krijgen we pakkende en stevige songs voorgeschoteld met een rauw randje. Het geluid is helder, waardoor Rock And Roll Is Black And Blue op de juiste manier door de speakers knalt. Onderling is er veel variatie tussen de songs en platte teksten; precies zoals we de band kennen.

Met It's A Beautiful Day heeft Danko Jones een hitgevoelig nummer te pakken, dat vooral opvalt door het prettig in het gehoor liggende refrein. Wellicht dat de single voor de echt grote doorbraak zorgt. In ieder geval is Rock And Roll Is Black And Blue voor de fans weer een mooi cd'tje en voor Jones een uitstekend excuus om weer te touren.