De debuutlangspeler van dit kersverse vrouwgeleide kwartet uit het zuiden des lands verrast met een voldragen en uitgekiend geluid van internationale allure, dat menig liefhebber van toegankelijke en opzwepende rock het hart sneller zal doen kloppen.

Regelmatige luisteraars van 3FM en aanverwante stations hebben middels het smekende Dance With Me al kennis kunnen maken met de onmiskenbare kwaliteiten van Kill Ferelli (bestaande uit leden van de Limburgse bands Dreadlock Pussy, Liftid, Viberider en SAT2D), dat overigens ook al een EP op zijn naam heeft staan.

A Modern Scenery brengt ons met enig kort geknetter (van inpluggende instrumenten?) eerst in de energieke Devilzone, maar biedt met nummers als NYC, July en het lichtelijk naar Lacuna Coil neigende The Messenger ook heel wat lyrische momenten.

Kenmerkend voor deze band zijn de gepassioneerde en meeslepende vocalen van frontdame Kelly Kockelkoren en de compacte, direct aansprekende opbouw van de met talloze uitgelaten refreinen doorspekte liedjes. Alles, tot en met de sporadische gitaarsolo’s in Mr. Niceguy en Blush, wordt even beknopt als effectief uitgevoerd.

Triomf

Naast een geslaagde proeve van liedschrijfkunst en muzikantendom is dit album zeker ook een triomf van productie. Aan ieder klankdetail in de rijk gelaagde stukken is hoorbaar aandacht besteed door Anneke van Giersbergen-producer Daniel Cardoso. Als er bijvoorbeeld in de tekst van Troubles gerept wordt van tapen, hoor je meteen een recorder spoelen.

Het klinkende resultaat is een schijf die qua compositie- en uitvoeringsstandaard niet onderdoet voor de mondiale concurrentie en, belangrijker nog, getuigt van een hartverwarmend enthousiasme. Verplichte kost voor jeugdige rockfanaten.


Bekijk hier het tourschema van 3FM Serious Talent Kill Ferelli.