Fans hoeven nog maar heel even te wachten tot er weer echt nieuw materiaal verschijnt van de Amerikaanse hardrockband KIss. Tot die tijd is er nog het geremixte album Destroyer als zoethoudertje.

Destroyer neemt een cruciale plek in het bestaan van Kiss in. Het vierde studioalbum volgde na het eerste echt noemenswaardige succes van de band, livealbum Alive!, en was tevens de eerste elpee van Kiss die de platina status behaalde in de VS. Ook redde de plaat discolabel Casablanca Records in 1976 van een gewisse ondergang.

Bovendien maakte Destroyer sterren van Kiss op Amerikaanse bodem, dik drie jaar voor Dynasty en diens singles I Was Made For Lovin’ You en Sure Know Something het kwartet internationale faam brachten. Destroyer is tevens het eerste album met Bob Ezrin als producer, die later ook werkte aan Music From "The Elder" en Revenge.

Met Ezrin als mentor verbeterde Kiss zowel zijn spel als zijn kwaliteit als liedjesschrijvers. Na zijn werk met Alice Cooper wist Ezrin de benodigde dramatiek toe te voegen aan de nummers van Kiss. Ezrin remixte het volledige album, waarbij hij gebruik maakte van de originele mastertapes uit 1976.

Verbouwd

Kiss-hits als Flaming Youth, Detroit Rock City en Shout It Out Loud klinken op Destroyer (Resurrected) alsof ze net zijn opgenomen, zonder dat Ezrin al te veel aan de nummers heeft verbouwd. Wel gebruikt hij soms andere takes dan die we horen op het originele album of krijgen vocalen en instrumenten een andere plek in de mixage.

Voor Kiss-fans is het wellicht even slikken om te horen hoe Ezrin Destroyer onder handen heeft genomen (de plaat gehoefde immers geen remake), maar de producer is geslaagd in zijn opzet. Rockballad Beth kent echter ook in de 2012-mix onverminderd veel pathos. Als geheel desondanks een mooie inleiding naar het in oktober te verschijnen album Monster.