Eind november is het alweer dertig jaar geleden dat Michael Jackson zijn onbetwiste meesterwerk Thriller uitbracht. Reggaeband Easy Star All-Stars geeft een Jamaicaanse draai aan het wereldberoemde album.

Easy Star All-Stars is in 1997 opgericht door de muzikanten Michael Goldwasser, Eric Smith, Remy Gerstein en Lem Oppenheimer als de begeleidingsband voor de artiesten die muziek uitbrachten bij de in New York gevestigde platenfirma Easy Star Records. Na verloop van tijd groeide het collectief uit tot diens bekendste act.

De reggaeband verwierf faam nadat het in 2003 The Dark Side Of The Moon van Pink Floyd in zijn volledigheid coverde en omdoopte tot Dub Side Of The Moon. Vervolgens werden ook OK Computer van Radiohead en Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band voorzien van remakes in reggaestijl.

Ditmaal is het dertig jaar oude Thriller van Michael Jackson aan de beurt. Voor de vocalen wordt Easy Stars All-Stars bijgestaan door bekende namen als Steel Pulse, Spragga Benz en Luciano. Nummers van Thriller zijn in het verleden veelvuldig opnieuw opgenomen, maar zelden leverde dat erg geslaagde coverversies op.

Voorspelbaar

Dat is op Easy Star’s Thrillah niet anders. Waar het contrast met de originele opnames van The Dark Side Of The Moon en OK Computer verrassende resultaten opleverde, komt de formatie hier met voorspelbare reggaeversies van Michael Jackson-nummers aanzetten. De meest interessante cover is The Lady In My Life.

Naast de negen oorspronkelijke nummers van Thriller, voegt Easy Star All-Stars nog twee dubversies toe van Beat It en het titelnummer (nu onder de namen Dub It en Close To Midnight). Los van enkele geinige bewerkingen is dit album in zijn totaliteit een tamelijk overbodige aanvulling op de lange lijst Michael Jackson-covers.