Doe Het Dan Zelf! is niet alleen een van de liedjes van de Nederlandse skaband Bazzookas, het is tevens diens levensmotto. Op eigen kracht brengt de band een concert-dvd uit, vergezeld van een ouderwetse elpee.

Groeten Uit Paradiso is een professionele opname van het concert dat de band op 22 januari gaf in een uitverkocht Paradiso in Amsterdam. Toch verliepen de opnames niet helemaal vlekkeloos. Aan het begin van het concert, tijdens het tweede nummer Skanken, is er een technische storing, waardoor je alleen het camerageluid hoort.

Het mankement duurt slechts een minuutje, waarna het geluid weer dik in orde is, maar voor menig band zou dat reden genoeg zijn het nummer volledig te schrappen uit de concertfilm. Maar niet voor Bas ‘Bazz’ Barnasconi en consorten. Ze laten het er gewoon in en drijven er middels de ondertiteling zelfs de spot mee.

Het past geheel bij het speelse en uitbundige karakter van Bazzookas, zoals iedereen kan beamen die de band ooit live zag. Tijdens het concert in Paradiso doen de heren er nog een schepje bovenop; een grote groepsknuffel, een stagedivende Bazz, hakkende meisjes op het podium, stagedivende meisjes. Publieksparticipatie volop dus.

Verpakking

Zeventien nummers halen de dvd en nog eens zeven zijn toegevoegd op de plak vinyl (op een iets kleiner formaat dan gebruikelijk). Vooral leuk voor de trouwe fans, al zal iedereen die de band kent plezier beleven aan de dvd. Het meest bijzondere aan deze uitgave is overigens de verpakking. Nu is dat wel iets dat je aan Bazzookas kunt overlaten.

Zo was het vorig jaar verschenen album Kaboem! verpakt in een door Nozzman geïllustreerd boekwerk met stripverhalen. Groeten Uit Paradiso is gehuld in wat in eerste oogopslag lijkt op een reguliere elpeehoes, maar wanneer je het ding uitklapt blijkt het een kijkdoos, waarin je Bazzookas ziet optreden. Wederom een oogstrelende uitgave.