Er wordt doorgaans weinig gepubliceerd over de optredens van Xander de Buisonjé, omdat het gros ervan zich afspeelt in besloten kring, waaronder bedrijfsfeesten. Xander In Concert is een portfolio van zijn talent.

Xander In Concert is het tweede livealbum van de voormalig Volumia!-zanger en opgenomen als onderdeel van de Sunday Sessions van RTL 4. Het meest opvallende aan dit album is de (trouwens niet onaardige) cover van John Mayers Dreaming With A Broken Heart als duet met GTST-ster Lieke van Lexmond.

Overigens verdient vooral de begeleidingsband van De Buisonjé lof. De muzikanten opereren volledig in dienst van de zanger en zijn liedjes. Met name tijdens een aantal opmerkelijke covers (een jazzy uitvoering van Mando Diao’s Dance With Somebody en een soulversie van George Bakers Little Green Bag) wordt die professionaliteit evident.

Ook wordt er respectvol omgegaan met het diverse songmateriaal. In zoverre zelfs dat de meezinghit Heb Je Even Voor Mij van Frans Bauer wordt omgebouwd tot een funknummer, zonder het enkel te laten dienen als makkelijke opvulling bij gebrek aan een eigen nummer van dat kaliber. Sowieso kiest De Buisonjé niet bepaald voor de makkelijke weg.

Vertalingen

Zo was het voor de hand liggend geweest wanneer hij met Glennis Grace in duet ging op Afscheid (hij kiest voor Er Is Altijd Een Weg) en ook de arrangementen van Volumia!-hits als Blijf Bij Mij en Hou Me Vast (met Yes-R) zijn flink onder handen genomen. Bovendien introduceert De Buisonjé een handvol nieuwe nummers en vertalingen.

De Buisonjé is een veelzijdige variétézanger, al presenteert hij zichzelf op dit album vooral als de vocalist van een hele goede coverband met wat eigen werk. Als artiest met voldoende geliefd eigen materiaal ga je toch geen covertjes zingen van Maroon 5 en Frans Bauer? Xander In Concert is daarom vooral een visitekaartje voor zijn bedrijfsfeesten.