"They say our love won’t last forever, they could be wrong", zingt Lianne La Havas op haar eerste langspeler, die gekenmerkt wordt door liefdesleed. Toch is Is Your Love Big Enough? geen emotionele beerput.

De 21-jarige Britse zangeres Lianne La Havas werd reeds door de BBC getipt als één van de grote ontdekkingen van 2012 en ook singer-songwriter Willy Mason zag potentieel in de jonge liedjesschrijfster van Griekse en Jamaicaanse afkomst. Mason leverde dan ook enkele gastbijdrages aan haar debuutplaat.

La Havas vernoemt haar eerste album naar het autobiografische liedje Is Your Love Big Enough?, dat als een soort introductie van de zangeres geldt. "Found myself in a secondhand guitar", zingt ze daarin, verwijzend naar het instrument waarmee ze op het podium te zien is (zoals op de meest recente editie van North Sea Jazz).

Haar eigenzinnige en zacht resonerende gitaarspel zorgt voor een opmerkelijk contrast met haar hoge en fragiele edoch soulvolle stemgeluid. De combinatie is echter niet interessant genoeg om een volledige plaat mee te vullen, weet ook producer Matt Hales. Hij kiest hier voor een gevarieerde smeltkroes van pop, soul en folk.

Authenticiteit

De stem van La Havas leent zich uitstekend voor die mix aan stijlen, waarbij ze de ene keer een zachte fluisterstem opzet en de andere keer flink uithaalt. Het is net zo weinig virtuoos als haar gitaarspel, hoewel La Havas daar authenticiteit tegenover zet. Bovendien beschikt ze over een handvol prima popliedjes.

Echte uitschieters zijn Forget, Age, No Room For Doubt (duet met Willy Mason), They Could Be Wrong en het titelnummer. Lianne La Havas toont lef door haar debuut al meteen grotendeels in het teken van een verbroken relatie te zetten, al komt haar talent hier nog niet volledig tot bloei. Ook lijkt ze nog zoekende naar de juiste vorm.