Days Go By is het negende studioalbum van de punkveteranen van The Offspring en hun meest veelzijdige werk tot nu toe. Tussen enkele vertrouwde punknummers door experimenteert de groep met mariachi, zoetsappige ballads en autotunepop.

The Offspring wordt nog steeds, en overigens geheel terecht, geassocieerd met het succes dat de albums Smash, Ignition en Americana in de jaren negentig te weeg brachten. Na de eeuwwisseling heeft de Amerikaanse groep echter geen gedenkwaardig werk meer afgeleverd.
 

Op Days Go By lijkt de band alle zeilen bij te zetten om indruk te maken. Te beginnen met de ouderwets snelle punkliedjes The Future Is Now en Secrets From The Underground. Even lijkt het er op dat The Offspring de oude succesformule weer oppakt.

Titeltrack en single Days Go By doet sterk denken aan de melodieuze rock van Foo Fighters en is het sterkste nummer van de plaat, samen met het opnieuw uitgebrachte Dirty Magic. Daarna wordt duidelijk dat de dieptepunten bewaard zijn tot de tweede helft van het album.

Parodie

Cruising California (Bumpin’ In My Truck) kan op geen enkele manier goedgepraat worden. Van de autotune en de voorspelbare synthesizers, tot het roepen van "Hey, ho, let’s go!" (de lijfspreuk van voorbeeldband Ramones) en de vunzige teksten van Holland. Het liedje is bedoeld als een parodie op de inhoud van de huidige Top 40.

Ook het onsamenhangende OC Guns, waarbij mariachi en reggae worden gecombineerd met punk, is een misser op de plaat. En zo faalt The Offspring, dit keer opvallend genoeg juist door de drang naar experiment. Een pijnlijke terugkeer, waar niemand echt van zal staan te kijken.