Het Limburgse grindcombo Collision levert met A Healthy Dose Of Death een puik staaltje hak- en zaagwerk af, dat met zijn rappe en humoristische kruisbestuiving van hardcore, punk en thrash refereert naar de gloriedagen van D.R.I. en S.O.D.

Sprekende titels als Going Nuts With Splattered Guts en Charming Chicks With A Crucifix getuigen van een grote belangstelling voor tegelrijm, maar ook alliteratie (Feast On Filth, Christ Candy) en woordspelingen op filmklassiekers (Rock Around The Chopping Block, The Violence Of The Lambs) zijn welbesteed aan dit orkestje.

Net als hun grindcollega’s van bijvoorbeeld Cliteater en Rectal Smegma nemen de mannen van Collision zichzelf niet overmatig serieus, zoveel moge duidelijk zijn. Men musiceert er echter zeker niet minder strak noch minder intens door.

Vanaf de treffend getitelde opener Screamer raast in een klein half uur een dik dozijn knallende fuifnummers aan de luisteraar voorbij, propvol diep gegrom, fel gekrijs, energiek geklepper en meedogenloos snarenwerk. De diverse invloeden van de band zorgen daarbij voor een aangenaam afwisselend geheel.

Meezingen

Vanzelfsprekend is dit soort extreem geluidsgeweld niet aan iedereen besteed, maar ook de popfan zal moeten toegeven dat de koortjes die af en toe opduiken verdomde pakkend zijn en even onweerstaanbaar uitnodigen tot meezingen als de refreintjes van Jackson 5; je moet alleen net wat sneller zijn.

Daarnaast wordt dit album overigens van harte aanbevolen aan mensen met spijsverteringsproblemen, frequente bezoekers van suffe partijtjes en halfdove oma’s met een passie voor swing – en liefhebbers van thrash-, grind- en hardcore natuurlijk.
 

Collision staat op 8 september in OJC Walhalla, Sevenum, op 6 oktober op Kashfest The Lane, Oostburg en op 13 oktober op Geldersch Metal Treffen in Arnhem.