Het is alweer bijna tweeënhalf jaar geleden dat het debuut van Caro Emerald verscheen, maar nieuwe muziek blijft vooralsnog uit. Daarom is er nu het minstens zo fijne zoethoudertje Drum Rolls & Heart Breaks.

Inmiddels laat een opvolger van het megasuccesvolle Deleted Scenes On The Cutting Room Floor wel erg lang op zich wachten en de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen voor album nummer twee. IJzer moet gesmeed worden als het heet is, maar het afgelopen jaar is het erg rustig rondom Caroline van der Leeuw.

Om die stilte te vullen stelde Van der Leeuw samen met producers David Schreurs en Vincent Digiorgio het dubbelalbum Drum Rolls & Heart Breaks samen, dat overwegend jazz- en swingmuziek bevat uit de jaren dertig, veertig en vijftig. Deze geluiden uit vervlogen tijden waren de inspiratie voor het debuut van Caro Emerald.

De Drum Rolls uit de titel slaan vooral op het slagwerk van Gene Krupa, een van de bekendste artiesten op het eerste schijfje. Andere grootheden uit die periode die met opnames vertegenwoordigd zijn, zijn onder meer Jimmy Dorsey, Anita O’Day, Bing Crosby, The Andrews Sisters, Dean Martin, Les Brown, Eartha Kitt en Pérez Prado.

Exotica

Het eerste schijfje is de leukste van de twee, met ook diverse vergeten sterren en humoristische liedjes. De tweede cd bevat wat meer gesofisticeerde jazzstandards van Billie Holiday, Ella Fitzgerald en Doris Day, maar ook exotica van Luis Arcaraz, Lex Baxter en Martin Denny, alsmede enkele hele vroege meidengroepen.

Als bonus is Caro Emeralds versie van het ruim tachtig jaar oude Dream A Little Dream Of Me toegevoegd. De eerste versie werd opgenomen door het orkest van Ozzie Nelson, maar de beroemdste uitvoering is die van Mama Cass uit 1968. Voor fans is een enkel nummertje wat magertjes, al is hier wel duidelijk te horen waar Caro Emerald de mosterd vandaan haalt.