De Britse act Sade stond de afgelopen twintig jaar maar twee keer in Nederland, dus toursouvenirs en liveopnames zijn schaars. De nieuwe live-dvd en –cd voorzien in de behoefte van de meest trouwe Sade-fans.

Bring Me Home | Live 2011 is het tweede livealbum van Sade en is opgenomen tijdens de Once In A Livetime Tour, die de Britse groep rondom zangeres Sade Adu op 23 mei 2011 naar de Rotterdamse Ahoy brengt. Dat concert in Rotterdam is het eerste optreden van Sade op Nederlandse bodem sinds 1993.

Van de 22 liedjes die Sade speelt tijdens de concertregistratie, duiken er dertien op cd op. Zes daarvan verschenen ook al op het livealbum Lovers Live uit 2002. Los van vier nummers van Sade’s laatste studioplaat Soldier Of Love uit 2010 (op de dvd nog een paar meer) en eentje van The Ultimate Collection vertolkt de band wederom vooral oud werk.

De nadruk van de setlist ligt bij de albums Stronger Than Pride (1988) en Love Deluxe (1992). Op de audio-cd worden de liedjes van het erg uitstekende debuut Diamond Life uit 1984 opvallend genoeg volledig gemeden. Vanwege de weinige hits is het schijfje dan ook voornamelijk interessant voor de zeer toegewijde fans.

Losstaand

Zowel wat de tracklist als de daadwerkelijke uitvoeringen betreft, brengt Sade nauwelijks iets nieuws in verhouding tot de liveplaat van tien jaar geleden. De cd moet dan ook vooral als bonusschijfje bij de concertfilm worden beschouwd en niet als losstaande entiteit (derhalve ook enkel samen met de dvd verkrijgbaar).

De concertfilm Bring Me Home is al even stijlvol als Sade Adu zelf. Op het podium gebeurt er eigenlijk maar weinig, maar fraaie videoprojecties achter en rondom de band maken de dvd de moeite van het bekijken waard. Omdat de concertregistratie niet heel flitsend is, dient deze dan ook bij uitstek als sfeervolle achtergrondvulling.