Met Rock ‘N’ Roll Therapy neemt de Duitse popzanger Sasha, bekend van de grote hit If You Believe, zijn rockabilly-alter ego Dick Brave weer aan.

Net als het vorige album Dick This!, dat hij een klein decennium geleden uitbracht, bestaat het grotendeels uit bewerkingen van hits uit alle windstreken. Gezien het enorme succes dat de voorganger uit 2003 in zijn thuisland heeft geoogst, hoeft het niet te verbazen dat de vocalist met een nieuwe schijf op de proppen komt.

Wel kun je jezelf afvragen waarom hij daar zo lang mee heeft gewacht. Het antwoord is wellicht dat dit echt bedoeld is als een plezierproject van de Duitser, welke ongetwijfeld lol heeft aan het verzinnen van vreemde verhalen over zijn alter ego en daar de altijd om bizarre anekdotes verlegen zittende media graag bij inschakelt.

Dat plezier hoor je ook terug op deze plaat, dat naast enkele originele stukken (Tonight (I Ain’t Rock), Look At You, This Girl Is Trouble) bestaat uit een dik dozijn covers, niet alleen van Chuck Berry en Elvis Presley, maar ook van bijvoorbeeld Depeche Mode en Queens Of The Stone Age.

Pastiche

Het resultaat is behoorlijk vermakelijk, hoewel natuurlijk onmiskenbaar een pastiche. Of rockabillypuristen erg blij zijn met een dergelijk eerbetoon aan hun geliefde muziekstijl valt te betwijfelen, maar zeker is dat Dick Brave & The Backbeats het kunstje prima beheersen.

Aangezien veel mensen tegenwoordig erg gesteld blijken op nostalgische vormen van pop en rock (zie uiteenlopende sterren als wijlen Amy Winehouse, The Baseballs of Caro Emerald), is het best mogelijk dat ook dit album weer vrij aardig gaat verkopen. Bepaald geen wereldschokkende plaat, maar geslaagd naar zijn eigen maatstaven.
 

Dick Brave & The Backbeats staat op 7 juni in Melkweg, Amsterdam.

Luister dit album op Spotify