De band Black-Bone zegt 'no bullshit rock-'n'-roll' te spelen. Muziek die vroeger was verzonnen, wordt nu door jonge broekies in leven gehouden.

Even leek het erop dat de classic rock-sound zou uitsterven, simpelweg omdat bands als Deep Purple, Motörhead en Golden Earring ooit moeten stoppen wegens ouderdom. De laatste jaren  zijn er echter genoeg nieuwe bands met dat soortgelijke geluid bij gekomen die ervoor zorgen dat we nog tot na de jaren '10 kunnen genieten van harde rock-'n'-roll.

Voorbeelden uit het buitenland zijn The Answer, Rival Sons, Wolfmother, Black Stone Cherry, Airbourne en het Belgische Triggerfinger natuurlijk. In Nederland duiken er ook steeds meer soortgelijke bandjes op in de vele popzaaltjes van het land.

Dan hebben we het bijvoorbeeld over Vanderbuyst, Hangover Hero, DeWolff, Peter Pan Speedrock (al ietsjes ouder, maar kunnen nog jaren mee). Sinds kort kan ook Black-Bone aan dat rijtje worden toegevoegd.

Franje

Deze jonge rockers komen uit Eindhoven (stiekem toch de opvolgers van Peter Pan?) en hebben donders goed door hoe een goede hardrockplaat moet klinken. Op het debuut Back To Mayhem staan oerdegelijk songs, zonder franje en met een lekker vol gitaargeluid.

Onderscheiden van de massa doen ze totaal niet, wat op zich jammer is. Riffs, teksten, opbouw; we hebben het allemaal eerder gehoord en het zou mooi zijn dat men op latere albums een echt eigen smoel krijgt. Maar kom, het drietal is nog jong en kunnen tevreden zijn met dit eerste werkje.