Het doolhof van Pac-Man is afgebroken en boosaardige happertjes jagen hem op, terwijl zijn ware, overactieve aard naar boven komt. Dat is in een zin het geluid van het debuut van Huoratron.

De Finse producer Aku Raski gebruikt twee gemodificeerde Game Boy-consoles om zijn chiptunetechno neer te zetten. Explosieve en rauwe 8-bit die bij momenten aan de hardere werken van Chemical Brothers doet denken. Maar dan wel met de absurditeit van Aphex Twin, soms hintend aan de electronoise en breakcore van Jason Forrest.

Donkere en gejaagde beats die op een manische wijze, haast onnavolgbaar, door elkaar worden verweven. Doorspekt met sirenes en andere alarmerende geluiden, die op een opwekkende en vreemd prettige wijze op de zenuwen werken.

Raski boort daarmee in op een primitief, maar sterk ontwikkeld onderbuik gevoel dat het geluid van de scheurende bassen omzet in beweging. In zekere zin is Huoratron daar te vergelijken met Skrillex, ware het niet dat Huoratron een nog sterkere onconventionele punkvibe over zich heeft. Rauwer, soms hangend naar de electropunk van Crystal Castles.

Geheimgenootschap

Cryptocracy – een regeringsvorm waarbij de werkelijk macht niet bij het parlement ligt, maar bij een geheimgenootschap dat stiekem alle touwtjes in handen heeft – is een album dat je niet meer los laat. Haast onverklaarbaar, net als de samenzweringstheorie waar het album naar is genoemd, sturen de tonen gecreëerd door Raski het lichaam in beweging.

Grootste sturende factor in het geheel is dat Huoratron zich niet laat beperken door genregrenzen. Even makkelijk draait hij dubstep door de speakers als hardcore, techno of tekno en het liefst nog allemaal of gedeeltelijk door een blender. Dat werkt op de dansspieren, maar houdt het vooral muzikaal van begin tot einde interessant.