Toen de groep Mon Amour in 2007 werd opgericht, was zijn functie duidelijk; munt slaan uit het nog immer populaire repertoire van BZN. Met succes, maar gaandeweg wilde Mon Amour zich toch toeleggen op eigen liedjes.

Reeds in 2009 verscheen het debuutalbum met eigen werk van Mon Amour, met de in dit geval wat merkwaardige titel After All These Years. In 2010 volgde A Matter Of Time en weer twee jaar later is Sing Me A Song een feit. Vocalisten Linda Schilder en Peter de Haan blijven trouw aan de zangstijl van hun bekende voorgangers.

Toch doen lang niet alle liedjes op Sing Me A Song even Volendams aan. Zo is er het Shakira-achtige El Amor De Mi Vida, dat een vertaald liedje is van de Servische zangeres Indira Radic. Ook Once In A Lifetime vindt zijn oorsprong in het voormalige Joegoslavië. Dorpsgenoot Piet Veerman vond daar indertijd immers zijn grootste hit.

Het instrumentale slotnummer van Jack Veerman is in feite een tango, zij het ontdaan van de dramatiek en de passie die zo kenmerkend is voor het genre. Dat terwijl I’m Nothing Without You erg veel doet denken aan S.O.S. van ABBA, met het type arrangementen die een rockband als Within Temptation niet vreemd is.

Afgekeken

Verder volgt Mon Amour nauwgezet de blauwdruk die BZN medio jaren zeventig al uiteenzette met zijn gezellige palingsound, zoals te horen is in liedjes als Sicilian Nights, Madelon, Show Me Your Love en het titelnummer. Vooral de afwisseling in de vocalen tussen Schilder en De Haan is goed afgekeken van BZN.

Het ongecompliceerde meezinglied over het Spaanse eiland La Gomera, gelegen in de archipel van de Canarische Eilanden, zou zomaar kunnen uitgroeien tot een grote zomerhit. Van een eigen identiteit kunnen we nog niet echt spreken, behalve op de ballads Leaning On The Everlasting Arms en Nothing Would Ever Come Between Us.