Denvis heeft de zomer in de bol en daar mag iedereen van meegenieten. Gesteund door band, blazers, (achtergrond)zangeressen en een enkele exotische gitaar laat de Brabantse rocker het zuidelijke hart spreken op Corazón.

Met het zonnige titellied start het album direct op exuberante toon, wat branieschopper Denvis hoorbaar uitstekend ligt. Samen met nummers als het zweterige (en komische) Hot Harlem Nights, het levendige duet Nobody But Baby en het rappe A Father Too vormt het de extraverte kant van deze schijf.

Opvallend is echter dat Corazón ook veel geslaagde reflectieve liederen kent, zoals het mooi opgebouwde A Boy Named Lou, het Iers gekruide Celtic Frost en de schurende, met fel gitaarwerk gelardeerde ballade Hopeless.

Het illustreert de veelzijdigheid van de plaat, die met het onmogelijk getitelde slotstuk Pura Vida Loca En La Playa De Los Vivos Con Mi Amigos Honey & Heart zowaar zelfs nog even in hippieachtige domein belandt.

Organisch

Het lijkt of Denvis en consorten het allemaal even moeiteloos uit de mouw schudden. Daarbij is het groepsgeluid zo organisch geworteld in voornamelijk Amerikaanse muziektradities, dat je soms onwillekeurig twijfelt of deze schijf niet van de andere kant van de oceaan komt.

Een sterke en afwisselende plaat kortom, die naast de rocker ook de liefhebber van rootsmuziek en aanverwanten niet onberoerd zal laten. De warmte buiten laat het misschien even afweten, met Corazón door de speakers voel je die meteen in je hart.
 

Denvis & The Real Deal staat op 12 april in Effenaar, Eindhoven, op 14 april in Melkweg, Amsterdam, op 30 april in Burgerweeshuis, Deventer en op 2 juni op Pitpop, Mierlo.