Ze komen uit twee totaal verschillende werelden, maar Braziliaan Caetano Veloso en voormalig Talking Heads-voorman David Byrne hebben elkaar weldegelijk beïnvloed. In New York komen die werelden samen.

Veloso is een gevierd artiest en componist in Brazilië en heeft daar een vergelijkbare status als Bob Dylan in de Engelstalige territoria. Behalve als vooraanstaand muzikant in de zogenaamde Tropicalismo-stroming, staat Veloso bekend als een fanatiek politiekactivist. Zijn muziek is nauw verwant aan de Portugese fadomuziek.

Brit David Byrne had tussen eind jaren zeventig en medio jaren tachtig groot succes met zijn band Talking Heads, om vervolgens een gevarieerde solodiscografie uit te bouwen, variërend van filmmuziek, experimentele elektronica en wereldmuziek. Zo af en toe grijpt hij terug naar zijn beroemde werk met Talking Heads.

Op Live At Carnegie Hall bundelen Veloso en Byrne hun krachten en een aantal van hun meest geliefde liedjes. Zo haalt Byrne popnummers als And She Was, Road To Nowhere, Heaven en Life During Wartime van stal, die allen van akoestische arrangementen voorzien worden. Vocaal vliegt Byrne hierbij nogal eens uit de bocht.

Duetten

Zijn Braziliaanse collega is een veel betere vocalist en zijn liedjes blijken ook beter geschikt voor een dergelijke akoestische setting. Byrne en Veloso herhalen hun eerdere samenwerking, Dreamworld: Marco De Canaveses uit 1998, slechts één van de twee daadwerkelijke duetten op dit livealbum.

Alle andere nummers worden gezongen door de respectievelijke zanger van het origineel, met uitzondering van een erg geestige gezamenlijke uitvoering van het Talking Heads-nummer (Nothing But) Flowers. Het enige eigenaardige aan dit livealbum is dat het pas acht jaar na de daadwerkelijke uitvoering verschijnt.