De Britse R&B-zangeres Estelle heeft haar derde album All Of Me gedoopt. Ze belicht op deze plaat dan ook meerdere facetten van haar leven. Maar of we alles wel willen horen, is weer een ander verhaal.

Los van Estelle’s enige hit American Boy (met een gastrol voor Kanye West), kennen we haar in Nederland misschien nog wel het beste als vocaliste op singles van onder andere Faithless, David Guetta en Gym Class Heroes. Die gebalanceerde mix van pop, dance en R&B is dan ook terug te horen op Estelle’s voorgaande twee albums.

All Of Me is eveneens een evenwichtige plaat, met een aangename verdeling tussen moderne pophits (The Life, International (Serious), Back To Love) en oldschool R&B-nummers (Cold Crush, Break My Heart, Wonderful Life). De producties van mensen als Ne-Yo, David Banner en Jerry Duplessis klinken helaas vaak behoorlijk anoniem.

Dat geeft Estelle wel weer de gelegenheid haar zeer prettige vocalen de ruimte te geven. De samenwerking met de getalenteerde Janelle Monáe op Do My Thing pakt erg goed uit en ook Rick Ross als rapper op Break My Heart is zorgvuldig gekozen. Aanzienlijk beter dan de compleet zinloze bijdrages van Chris Brown en Trey Songz.

Reallifesoap

All Of Me bevat een vijftal zogenaamde interludes of skits; gesproken fragmenten, die als losse tracks tussen de liedjes door opduiken in een poging een achterliggend verhaal te onderstrepen. De interludes dienen hier als een soort van reallifesoap, die tussen de nummers van het album door verwerkt is.

Hoewel het idee van de gesproken onderbrekingen op papier heel aardig is, blijkt het in de praktijk verdomd irritant – zeker wanneer de cd op repeat staat. Bovendien beslaan ze een derde van het totaal aantal tracks. Sympathiek dat Estelle een compleet beeld van zichzelf wil geven, maar de liedjes alleen waren voldoende geweest.