Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is een deel van het repertoire van Bob Seger & The Silver Bullet Band opgepoetst. In elk geval zijn twee succesvolle livealbums en een nieuwe hitsverzamelaar.

In de tweede helft van de jaren zeventig was Bob Seger één van de muzikale helden van het Amerikaanse midwesten. Toch werd zijn succes begin jaren tachtig voorbij gestreefd door genregenoten als Bruce Springsteen, Tom Petty, John Mellencamp en Bryan Adams. Niet in de minste plek omdat zij allen internationale hits scoorden.

Ook Seger deed het goed buiten zijn landsgrenzen, maar hij bleef desondanks iets typisch Amerikaans. En hoewel Seger afkomstig is uit de noordelijke staat Michigan, liggen zijn wortels in het diepe zuiden van de VS. Hij werkte zelfs geregeld met muzikanten uit de befaamde Fame Studio’s in Muscle Shoals, Alabama.

Segers livealbums Live Bullet (1976, met daarop zijn geliefde versie van Turn The Page) en Nine Tonight (1981, met veel van zijn hits) zijn heruit met bonustracks. Enkele nummers hiervan zijn weer terecht gekomen op Ultimate Hits: Rock And Roll Never Forgets – in grote lijnen deel één en twee van zijn eerdere Greatest Hits-serie.

Opgesierd

Behalve prachtnummers als Hollywood Nights, Mainstreet en Against The Wind bevat dit verzamelalbum ook een paar bijzondere opnames. Zo wordt het album opgesierd met twee nooit uitgebrachte covers van Tom Waits en Little Richard plus Segers eerste Amerikaanse hit Ramblin’ Gamblin’ Man uit 1968 (als The Bob Seger System).

Ook het kerstliedje Little Drummer Boy (van A Very Special Christmas) en Segers solonummer 1-hit Shakedown uit Beverly Hills Cop II zijn present, hoewel nog een paar Amerikaanse hitjes ontbreken (Even Now, Understanding, American Storm, The Real Love). Desondanks is dit een sterk carrièreoverzicht met zijn beste werk erop.