De tragische poëzie van het dagelijkse leven, Kurt Wagner floreert erin. Zo opent Mr. M met de beslommeringen rond een koffiezetapparaat uit de optiek van het koffiezetapparaat. Gortdroge observaties van gemorste koffie tot een proestende opa.

Maar al deze observaties en verhalen hebben iets wrangs en absurdistisch. Kerstverlichting die pas op de 31ste van februari van de veranda wordt gehaald in 2B2, wijn die smaakt als zonneschijn in de kelder; als je niet oplet dan gaat die rariteit aan je voorbij in de donkere en soulvolle easy-listening.

Het geluid van Burt Bacharach op de dagen dat hij aan de schaduwzijde van de straat liep. En er hangt een flinke schaduw over Mr. M, een die in Mr. Met het sterkste naar voren komt. Daar zingt Wagner zijn vriend Vic Chesnutt "God made us rational, thought made you stereo" toe.

Zijn zelfmoord eind december 2009 maakte grote indruk op Wagner en zweeft voortdurend in de achtergrond. Mistroostig, het leed in de strijkers die dwars tegen de rest van de goedgevulde arrangementen in gaan.

Tijdloos

In de slepende toon van de stem en in melancholische koortjes, overal zit een scheur die de easy-listening iets ongemakkelijks meegeeft. En dat alles in een volle en warme productie van Wagne’s vaste partner, Mark Nevers. Geen detail lijkt ongemoeid gelaten om een tijdloos geluid neer te zetten.

Wagner als overtuigend crooner midden in composities die doen denken aan de jaren vijftig en zestig, maar met het gebruik van samples en technieken die de 21e eeuw verraden. Een prachtig eerbetoon aan een vriend die Wagner als zijn mentor zag, maar die – zo geeft hij aan in Mr. Met – niet zal volgen.
 

Luister dit album op Spotify