"We’re sick of this shit", scandeert Roughton Reynolds op een van de nummers op het nieuwe album van Enter Shikari. De band is boos over de staat van de wereld en dat vertaalt zich in elf wervelende liedjes.

A Flash Flood Of Colour is het derde album van de Britse band Enter Shikari, die posthardcore mengt met diverse genres metal en elektronische dansstijlen. Op dit album heeft Enter Shikari die formule volledig uitgekristalliseerd, zonder ergens aan kracht of aan oorspronkelijkheid in te boeten. Dat houden maar weinig bands vol.

Hoewel je het misschien zou zeggen op basis van de hectische songs roept Enter Shikari niet op tot totale anarchie, maar de woede wordt wel duidelijk geprojecteerd op de gevestigde orde en zijn heilige huisjes. Emotioneel, intelligent en soms met enige satire; de band laat geen middel onbenut om zijn boodschap te verduidelijken.

Introtrack System… verzorgt een uitstekende opbouw naar het hiernavolgende nummer …Meltdown, dat het bekende geluid van Enter Shikari prijsgeeft. Maar echt los komen de jongens pas op de single Sssnakepit, het voortreffelijke Arguing With Thermometers en het ronduit brute Hello Tyrannosaurus, Meet Tyrannicide.

Rustpunt

Toch is A Flash Flood Of Colour niet alleen maar hard en agressief. Enter Shikari weet goed dat het veel meer effect heeft om die agressie te sturen. Zo is Stalemate is toegankelijke rocksong, die ook uit de stal van Kings Of Leon had kunnen komen, Pack Of Thieves is een punkrocknummer en tot slot is er het rustpunt Constellations.

Horen we daar zelfs een U2-achtig gitaarlijntje? Ja, inderdaad. Toch lijkt Enter Shikari vooralsnog niet milder te worden, maar wel muzikaler en volwassener. Dit alles zonder zijn speerpunten af te zwakken. Enter Shikari is de stem van de jeugd die teleurgesteld is in voorgaande generaties; eentje die we nog maar zelden horen.