In Brazilië zijn ze al helemaal gek van hem en nu moet ook Europa geloven aan Michel Teló. Het Latijns-Amerikaanse meisjesidool dankt zijn populariteit hier echter nog uitsluitend aan die verlate zomerhit en het bijbehorende dansje.

Terwijl de rayonhoofden in het noorden van het land nog ijsdiktes staan op te meten in de barre kou, verwarmt Michel Teló de hitlijsten. Zijn nummer 1-hit Ai Se Eu Te Pego! werd oorspronkelijk opgenomen door Os Meninos De Sea Zeh in 2008 en was vervolgens een lokale hit in uitvoeringen van Cangaia De Jegue en Garota Safada.

Het videoclipje van Michel Teló, met daarin hordes meisjes die het reeds bekende dansje doen, werd ook gezien door Real Madrid-spelers Marcelo Vieira en Cristiano Ronaldo en introduceerden de Braziliaan en passant bij het Europese publiek. In zijn thuisland kenden ze hem al sinds 1997 als zanger van de band Grupo Tradição.

Teló lift mee op de hernieuwde interesse in het Braziliaanse genre sertaneja en vernoemde zijn debuutalbum er zelfs naar; Balada Sertaneja. Zijn nieuwe plaat Na Balada is in feite een livealbum, hoewel er duidelijk het nodige in de studio is opgepoetst en eraan is toegevoegd. Maar goed, dat doen er wel meer.

Afwisseling

Na Balada is een leuk plaatje als je zit te wachten op dertien keer Ai Se Eu Te Pego!, want de afwisseling is ver te zoeken. De liedjes zijn stuk voor stuk pakkende meezingers (voor wie het Portugees machtig is) met veel accordeon en akoestische gitaren, met uitzondering van dansnummer Eu Te Amo E Open Bar en pianoballad Vida Bela Vida.

De reden waarom Nederlanders zo massaal vallen voor Teló is overigens prima te verklaren. Veel van de zorgenloze liedjes van Michel Teló doen namelijk denken aan Volendamse acts als BZN en Nick & Simon. De vraag is of hij hier een internationale carrière op kan bouwen of dat het net zoals bij Los Del Rio of Kaoma blijft bij een noveltyhit.