Bones is het tweede album van de Britse rockgroep Young Guns. De band laat grootse gitaarriffs en radiovriendelijke refreinen horen, die in stadions niet eens zouden misstaan.

De nieuwe langspeler van Young Guns werd opgenomen in Thailand, samen met Dan Weller van Enter Shikari. Het mixen was in handen van Chris Lord-Alge (Green Day, Biffy Clyro, Paramore) en dat is goed hoorbaar.

Al vanaf openingstrack I Was Born, I Have Lived, I Will Surely Die is de stempel van Lord-Alge te horen. We horen stomende, radiovriendelijke en enigszins voorspelbare rockmuziek, die ook erg doet denken aan landgenoten Lostprophets.

Wat Bones sterk maakt, is dat de band kiest voor continuïteit. Nauwelijks nemen zij gas terug, het tempo blijft voortdurend hoog. De vaart die in het album zit zorgt voor een goede beleving van de energie en kracht die Young Guns bezit.

Uithalen

Dearly Departed is een van de meest aanstekelijke nummers van de plaat. Een hit van begint tot eind, die ook de rest van het album goed representeert. Zanger Gustav Wood kiest voor lange uithalen, die over de melodieuze gitaarlijnen glijden.

De nummers van Young Guns zijn stadionproof. Met een klein beetje fantasie zou de band binnen een paar jaar zo kunnen uitgroeien tot de nieuwe rocksensatie van Engeland. Dit album is in ieder geval een stap in de goede richting.