Het nieuwe album van You Me At Six heet Sinners Never Sleep en laat horen dat de vijf bandleden hun tienerjaren zijn ontgroeid. Maar het volwassen geluid voelt ondanks de welkome vernieuwing ongemakkelijk aan.

Toen de punkpopband uit Surrey doorbrak met debuutalbum Take Off Your Colours waren zanger Josh Franceschi en zijn bandleden nog niet eens twintig. Het tienerimago dat daaruit is ontstaan wil You Me At Six nu voorgoed van zich afschudden.

Daarvoor ruilt de band hun aanstekelijke, snelle poppunk om voor gevoelige ballads en heftige punknummers met hardcoreinvloeden. Sinners Never Sleep is een verrassende plaat vol muzikale tegenstellingen.

Nummers als Loverboy en Reckless doen het meest denken aan het oude werk van You Me At Six. Het zijn goed in het gehoor liggende meezingers, met grootse refreinen en stomende gitaarriffs. Een geslaagde en succesvolle formule.

Metalcore

Crash is een traag liefdesliedje. Daar tegenover staan Bite My Tongue en Time Is Money, waarop de band samenwerkt met metalcoreacts Bring Me The Horizon en Parkway Drive. Het eigen gezicht van de band verdwijnt te ver naar de achtergrond.

You Me At Six haalt alles uit de kast om zijn geluid te verrijken, maar slaagt niet. De nieuwe stijlen voelen ongemakkelijk aan en zijn te geforceerd. De sterkste nummers van de plaat liggen juist heel dicht bij het oude repertoire, maar dat zijn er helaas niet veel.