Dat de jaren tachtig al een tijdje stevig zijn stempel drukken op de moderne popmuziek, is oud nieuws. Maar waar de meeste artiesten hun inspiratie halen uit de muziek van het begin van dit decennium, blikt het uit Sydney afkomstige Canyons vooral terug op de tweede helft.

Canyons bestaat uit de multi-instrumentalisten en producers Leo Thomson en Ryan Grieve, eerder ieder voor zich actief in thuisland Australië. Keep Your Dreams is het eerste volledige album dat uit hun samenwerking voortgekomen is.

Het album bevat een mengeling van dance- en softpopstijlen met als grootste gemene deler de glad klinkende synthesizers. Glad is eigenlijk de beste beschrijving voor alles op Keep Your Dreams. Met name de productie is glad, op het kille af zelfs.

Daarmee lijkt het wel alsof de heren de luisteraar nooit echt willen grijpen, maar geheel vrijblijvend op een ontspannen trip mee wil nemen. De volledige lengte van meer dan vijftig minuten daadwerkelijk de aandacht vasthouden is daardoor wat moeilijk, ook doordat Keep Your Dreams geen echt memorabele tracks bevat.

Typisch

Geen enkele song is een echte singlekandidaat, hoewel de meeste er niet ver naast zitten. Een typisch gevalletje ‘net niet’. De track die het dichtste bij komt, is See Blind Through. Prettige, eind jaren tachtig-/vroege jaren negentig-dancepastiche, compleet met falsetzang.

Keep Your Dreams is absoluut geen slecht album. Sterker nog, overtuigend is het allemaal zonder meer en er is sprake van een duidelijke visie. Er is hier alleen niets dat een blijvende indruk achter laat. Daarmee zal Keep Your Dreams waarschijnlijk gedegradeerd worden tot achtergrondmuziek in een quasi-hippe kledingketen naar keuze.