Dat je eerste indruk er behoorlijk naast kan zitten bewijst Jennie Abrahamson met haar derde album The Sound Of Your Beating Heart. De spuuglelijke hoes schept namelijk geen hoge verwachtingen.

De muziek daarachter laat dan weer weinig te wensen over. De uit Zweden afkomstige Abrahamson maakt goed in het gehoor liggende, percussieve en toch melodische indiepop. Qua stem doet ze sterk denken aan de eveneens Zweedse popster Robyn.

Muzikaal tapt ze min of meer uit hetzelfde vaatje als Kate Bush midden jaren tachtig. Dit is met name goed hoorbaar in de achtergrondzang, ritmische keuzes en een gedeelde voorkeur voor wereldmuziek en synthesizers.

Het resultaat is een album vol prettige, toegankelijke liedjes, waarvan velen niet zouden misstaan als single. Boeiende coupletten worden afgewisseld door zeldzaam sterke refreinen, die meteen een blijvende indruk maken.

Tijdloos

De productie – gedeeltelijk in handen van Abrahamson zelf – is modern, warm indien nodig en daarmee nagenoeg perfect. Het geeft The Sound Of Your Beating Heart een knap, tijdloos karakter. Het album is wel wat topzwaar. De beste songs staan op de eerste helft, waardoor de tweede helft iets minder indruk maakt.

The Sound Of Your Beating Heart is het bewijs dat Abrahamson de potentie heeft om uit te groeien tot een cultster. En met de juiste singlekeuzes en promotie misschien wel tot meer dan dat. Een prachtalbum.