Alain Clark is druk bezig met een nieuw studioalbum, maar tot die tijd moeten zijn fans het doen met een zoethoudertje. Dit in de vorm van de concertregistratie Live With The Metropole Orchestra.

Het orkest van de Publieke Omroep wordt met grote regelmaat ingezet en ook steeds vaker worden de registraties ervan op cd uitgebracht. Onlangs nog het livealbum van Ruben Hein bijvoorbeeld, of de albums met Burt Bacharach-liedjes van Trijntje Oosterhuis. Maar ook steeds meer internationale artiesten werken met het orkest.

Het werk van Alain Clark blijkt zich eveneens uitstekend te lenen voor orkestrale uitvoeringen. De zanger kiest hier voor de softere nummers van zijn twee voorgaande albums Live It Loud en Colorblind. Clarks zoetgevooisde stem krijgt op deze orkestversies nog meer de nadruk.

Door de keuze van voornamelijk ballads en midtempostukken, kabbelt het album op bepaalde momenten echter minzaam voort, zonder ooit echt in een stroomversnelling te geraken. Dat gebeurt pas in de laatste helft, tijdens het funky Blow Me Away, duet Father And Friend en het hevig op publieksparticipatie leunende Hold On.

Bonustracks

Live With The Metropole Orchestra is verkrijgbaar als boxset met de toevoeging van een fotoboekje en Clarks eerdere Engelstalige studioalbums. Beide zijn voorzien van een fraaiere verpakking en diverse bonustracks die niet op de originele uitgaves stonden.

Het livealbum is een must voor de ware fans van Alain Clark. Voor wie nog niks van de beste man in huis heeft, is de 3-cd-box een leuk hebbeding. Het tussentijdse carrièreoverzicht, minus zijn Nederlandstalige werk, zal liefhebbers alleen maar nieuwsgieriger maken naar dat nieuwe studioalbum van Alain Clark.