Menig tienermeisje droomt ervan dat Justin Bieber haar opwacht onder een maretak. Die kans is miniem, maar hij ligt dit jaar wel onder de kerstboom. Zijn kerstalbum is niet alleen leuk voor verliefde bakvissen.

Het is makkelijk om sceptisch te zijn over het werk van tienerster Justin Bieber. Het Canadese zangertje is inmiddels zeventien, zijn stem is duidelijk aan het veranderen en ook op creatief vlak krijgt hij steeds meer inbreng. Zijn eerste kerstalbum Under The Mistletoe belicht niet alleen zijn talenten, maar blijkt ook een erg leuke plaat.

Tussen de vijftien tracks op Under The Mistletoe staan uiteraard enkele typische kerstliedjes als Silent Night, The Christmas Song (in duet met Usher) en Someday At Christmas, hier nog met zijn ‘kinderstem’. Little Drummer Boy krijgt een stoere en zeer eigentijdse makeover, met een karakteristieke rappassage van Busta Rhymes.

De remake van All I Want For Christmas Is You is echter een zwaktebod. Het is feitelijk de remixversie van Mariah Carey’s kerstalbum Merry Christmas II You (inclusief haar vocalen) waar de Biebmeister doorheen zingt. Biebers versie van Santa Claus Is Coming To Town bevat elementen uit I Want You Back van The Jackson 5.

Radionummers

Behalve zeer geslaagde nieuwe versies van kerstklassiekers is Under The Mistletoe ook de moeite waard vanwege de maarliefst acht nieuwe composities. Single Mistletoe doet veel denken aan de Jason Mraz-hit I’m Yours, maar ook All I Want Is You en Christmas Love zijn uitstekende radionummers voor in de decembermaand.

Het niet seizoensgebonden Pray had ook op een regulier album kunnen staan. R&B-sterren Boyz II Men en Chris Brown dragen eveneens hun steentje bij. Home For Christmas (met Lady Antebellum-kloon The Band Perry) en Only Thing I Ever Get For Christmas zouden zomaar kunnen uitgroeien tot nieuwe klassiekers. Bieber overtuigt zelfs de non-beliebers.