De Franse presidentsvrouw Carla Bruni die een liedje zingt met Iggy Pop en Rufus Wainwright? Het lijkt zeer onwaarschijnlijk, maar filmcomponist Michel Legrand brengt deze uitersten samen op zijn kerstalbum.

Fransman Michel Legrand schreef muziek voor pakweg tweehonderd films, waarvan Summer Of ’42, Yentl, Lady Sings The Blues en The Thomas Crown Affair de bekendste zijn. Die laatste bracht tevens de hit The Windmills Of Your Mind voort, met teksten van Alan en Marilyn Bergman (ook opgenomen door Barbra Streisand).

Voor het kerstalbum Noël ! Noël !! Noël !!! arrangeerde Michel Legrand beroemde, voornamelijk Amerikaanse kerstliederen voor een volledig symfonieorkest, met Sylvain Taillet als producer. De nummers worden ingezongen door artiesten als Jamie Cullum, Rufus Wainwright, Imelda May, Iggy Pop, Madeleine Peyroux en Mika.

Het resultaat is een album dat nog swingender is dan de kerstplaat van Michael Bublé. Jamie Cullum zingt uiterst plezierig Let It Snow en ook de wens van Teddy Thompson en Rufus Wainwright op een witte kerst is prettig voor de koude oortjes. Iggy Pops versie van Little Drummer Boy is geënt op die van Johnny Cash uit 1964.

Kribbe

De Nigeriaans-Duitse zangeres Ayo klinkt geloofwaardig wanneer ze de Kerstman vertelt een braaf meisje te zijn geweest, terwijl de Ierse Imelda May de luisteraar in slaap wiegt met Silent Night; alsof kindeke Jezus meeluistert in zijn kribbe. Dan zijn er nog een aantal verleidelijk klinkende Françaises te horen op dit leuke kerstalbum.

Madeleine Peyroux zingt heerlijk lijzig op Have Yourself A Merry Little Christmas, Émilie Simon toont zich een ware seksbom op Santa Baby en Carla Bruni is gedistingeerd als altijd op Jolis Sapins. Een deel van de vocalisten is samen te horen op Noël D’espoir, maar het echte hoogtepunt is Mika’s Franstalige versie van Jingle Bells.