Het duo Fuel Box, bestaande uit zanger Remy Britsemmer en producer Josh Boon, bewijst met hun mix van hiphop, soul, dub en psychedelica de ideale ingrediënten te hebben gevonden voor een uiterst soulvolle plaat.

Muzikaliteit, originaliteit en lef komen op intrigerende wijze samen op het imponerende debuut I. Opvallend is de eclectische mix van invloeden die beide heren hebben ingebracht.

Afhankelijk van je muzikale voorkeur zal je gedurende de vijftig minuten speeltijd elementen terug horen van grootheden als hiphopproducer Madlib en poplegende Prince. En voor de gepassioneerde muziekluisteraar zal de herkenning nog groter zijn.

De Afrikaanse percussie van het intro maakt plaats voor het uiterst relaxte One. Op All These Things lijken de heren zelfs een klein uitstapje te maken naar Pink Floyd. Terwijl What You Do For Love vooral de hiphoppers onder ons tevreden zal stellen.

Balans

Fuel Box lijkt een perfecte balans te hebben gevonden tussen muzikale producties en soulvolle vocalen. Dit wordt nogmaals benadrukt op de retro-jaren zeventig-track Cool. Maar het beste blijft bewaard voor het eind. Eerst is daar de ingetrokken productie van One Day, dat gecombineerd met het aanstekelijke refrein de ideale basis lijkt te vormen voor een hitsingle.

Dit terwijl het heerlijke Get Down met gemak menig dansvloer zou kunnen vullen. Fuel Box levert met I een indrukwekkend debuut af, dat met de juiste ondersteuning ook buiten onze landsgrenzen de nodige aandacht zou kunnen trekken.