Sherry Dyanne brengt nu pas haar debuut uit, maar de Rotterdamse zangeres heeft reeds een indrukwekkende cv. Ze tourde met Michael Franti, stond in de finale van de Soundmixshow en zong op de bruiloft van Renate Verbaan en Winton Gerschtanowitz.

En dat is maar een kleine selectie uit haar lijst met ervaringen op muziekgebied. Het heeft lang geduurd voordat Sherry Dyanne Reemnet, zoals ze voluit heet, ervoor koos om zich volledig aan muziek te wijden. Zo was ze eerst wiskundelerares. Gelukkig is er niks wiskundigs aan haar eerste album, Sing Me A Song.

Reemnet brengt bekende en een handvol zelf geschreven jazznummers, uitgevoerd op een speelse en jeugdige wijze. Toch schemert er veel ervaring door in Reemnets stem. Haar vocalen bevatten de attitude van Amy Winehouse, de klasse van Billie Holiday (die ze hier tevens kundig covert) en de vitaliteit van Dinah Washington.

Allemaal prima referenties, maar de zangeres kiest op Sing Me A Song dan ook voor een smaakvolle collectie covers. Naast de jazzstandard What A Difference A Day Made, laat Sherry Dyanne fraaie bewerkingen horen van Percy Mayfields Lost Mind en My Dreams Are Getting Better All The Time, een nummer 1-hit voor Doris Day uit 1945.

Passend

Het zestig jaar oude Come On-A My House van Kay Armen (geschreven door de bedenker van Alvin and The Chipmunks) krijgt een eigentijdse makeover, hoewel haar versie aanleunt tegen die van Rosemary Clooney en Ella Fitzgerald. De tijdloze liedjes krijgen allen een passend arrangement aangemeten.

Het is gewaagd om naast liedjes die zo goed de tand des tijds hebben doorstaan toch eigen materiaal te zetten. Het discoachtige Lift My Blues en het aan Neal Hefti en Henry Mancini refererende Make It Better passen uitstekend tussen de oudjes, maar de echte hit is Just Cause You Are Pretty. Een zeer veelbelovend debuut.