Begin dit jaar stond Ty Segall als afsluiter van Here’s Your Future in 013. Nauwelijks een toon gespeeld explodeerde de zaal al, aangestoken door de rauwe en pure energie die van het podium afspatte.

Van begin tot eind werd de bovenzaal van voor tot achter in beweging gezet. Segall is een jonge hond met de energie van een heel nest puppies met een hart voor de oude rockhelden. Proto-punk, rockabilly, rock-‘n’-roll en garagerock vormen de basis waarop de jonge Amerikaan zes soloalbums heeft gebouwd.

Singles 2007-2010 brengt een aantal van de singles en EP’s die in dezelfde periode als de albums zijn uitgebracht samen, een enkeling daarvan in de demoversie. Net als Lemons en Melted – het tweede en derde album – uitgebracht door Goner Records, het label van Eric “Oblivian” Friedl.

En dat op zich is al een zeer duidelijke indicator; rammelende en ruige garagerock met een hoog strak zwart denimgehalte. Op een aantal nummers lijkt Segall werkelijk de vuilnisbak als drums te hebben genomen.

Ruiger

Werkelijk elk moment op deze compilatie zet hij andere garagerockrevivals als The Hives en The Black Keys als brave jongetjes in de hoek. Ty Segall zoekt het duidelijk in een ruigere hoek dan deze heren, zo blijkt ook uit de covers die op de dubbelelpee staan.

Simply Saucer en The Gories zijn duidelijk de mosterd voor deze halve Abraham, en in Thee Oh Sees en Chain Gang ziet hij zijn gelijkgestemde. Ruige garagepunk van een getalenteerd singer-songwriter met een overweldigend muzikaal charisma, die ook op plaat van begin tot eind de luisteraar in beweging zet.