Op zijn debuut De Geboorte Van Kim Lee legt Per.Verz zijn hele levensverhaal op tafel. Ongeacht hoe pijnlijk of confronterend, de vlotte rapper uit Roermond deelt zijn ervaringen op filmische wijze.

De totstandkoming van De Geboorte zou Per.Verz drie jaar van zijn leven kosten en deze inspanning is dan ook op bijna elke track terug te horen. Naast de strakke flow en interessante rijmschema’s weet deze woordsmid vooral te imponeren met de rauwe emotie van zijn teksten.

De toon van deze plaat zal bij velen de vergelijking met een jonge Eminem oproepen. Per.Verz hanteert een identieke stijl van opgekropte woede en kritische zelfreflectie. Daarnaast weet hij op de juiste momenten op de rem te trappen en de sfeer iets te verzachten met humor. Een uiterst donker gevoel voor humor wel te verstaan.

Op de opener Hier Is ‘Tie Dan introduceert Per.Verz zichzelf als een energieke rapper met een verbazend fijne flow. Een ander aspect dat meteen de aandacht trekt zijn de producties. Verspreid over 21 songs, skits en interludes weet ook producer Dimmie zijn stempel van gelaagde muzikaliteit te drukken op dit schijfje.

Bloot

Het meest indrukwekkende moment op De Geboorte Van Kim Lee komt in de vorm van het nummer Uit Huis, waarin Per,Verz zichzelf helemaal bloot geeft en de omstandigheden omschrijft die hem op jonge leeftijd hebben doen besluiten het ouderlijk huis te verlaten.

Daarbij spaart hij zichzelf niet en geeft hij eerlijk toe een moeilijk kind te zijn geweest. Ook zijn er de luchtigere momenten waarbij Per.Verz de luisteraar met zwarte humor weet in te pakken. Het sterkste voorbeeld hiervan is de track Woeps!; een nummer dat bewijst dat je eerste impuls vaak niet de beste is.