Sinds ze in 1996 de Soundmix Show won met haar imitatie van Oleta Adams, is Edsilia Rombley een gevestigde zangeres in Nederland. Vijftien jaar na deze prestatie verschijnt het verzamelalbum Uit Mijn Hart.

Kort voor de Soundmix Show zette Rombley al haar eerste schreden in de muziekbusiness met de R&B-meidengroep Dignity. In 1997 verscheen haar eerste album Thuis. Die plaat was weinig succesvol, maar een jaar later slaagde ze erin de vierde positie te bemachtigen tijdens het Eurovisie Song Festival met Hemel & Aarde.

Het is één van de zestien nummers op Uit Mijn Hart, dat naast carrièrehoogtepunten vier nieuwe nummers bevat. Dus ook een interpretatie van een Oleta Adams-hit ontbreekt niet. Alleen is het niet het nummer waarmee Rombley de Soundmix Show won (I Just Had To Hear Your Voice), maar het veel bekendere Get Here.

Engelstalige powerballads als I’ll Be That Someone en Don’t Cry For Me staan tussen Nederlandstalige nummers als Dan Ben Ik Van Jou en Samen Alleen. Niet één valt er uit de toon, vanwege de feilloze en consistente productie van Tjeerd Oosterhuis. Duetten zijn er met schoonzus Trijntje, Ruth Jacott en Gordon.

Songfestivalnummers

Fans van Rombley zullen wellicht opmerken dat de singles Second Floor (1998) en What Have You Done To Me (2001) ontbreken, alsmede nummers van haar debuutalbum Thuis en de Engelstalige versies van de songfestivalnummers Hemel & Aarde (Walk On Water) en Nooit Meer Zonder Jou (On Top Of The World).

Voor het grote publiek is Uit Mijn Hart echter een uitstekende samenvatting van Rombley’s carrière tot op heden. Met vier nieuwe nummers (waarvan twee reeds als single verschenen) lijkt Edsilia Rombley niet echt haast te maken met een volledig nieuw album. De laatste dateert ook alweer van februari 2007; bijna vijf jaar geleden.