Geblokte houthakkersbloezen, wild halflang haar en een ongeschoren kin. Het is niet moeilijk om een beeld te scheppen van de vier heren die Are You A Lion vormen. Knuffelige, ruige, bestoppelde indierockers, van het soort dat ook de ukelele stoer vindt.

De Zwolse band heeft de muzikale roots duidelijk diep in de Amerikaanse alternatieve country en pop. De grond waarin ook bands als Midlake, Band Of Horses en Kings Of Leon wortelen. Indierock met een wilde slag naar southern rock, blues en country.

Bands waar Are You A Lion vast en zeker naar heeft geluisterd, net als naar de originelen waar deze revival zich op baseert. Allen sterk terug te horen in het debuut van de jongemannen. En dat is dan ook meteen het minpunt van deze plaat.

De Zwollenaren hebben weliswaar een aantal fijne werkjes en met Rich Beyond Belief hebben ze zelfs een potentiële radiohit in de hand. Maar nog teveel hoor je andere bands terug in het geluid, nog te weinig is er eigen tronie. Zo doet de band bij vlagen ook denken aan Moss.

Inwisselbaar

En dat is jammer, juist omdat het kwartet met het eerder genoemde Rich Beyond Belief en Dangerous Summer of Ain't Getting Any Younger duidelijk bewijst sterke nummers te kunnen schrijven. Andere nummers zijn echter net iets te inwisselbaar en bieden te weinig variatie op de plaat.

Maar met de focus op deze uitschieters is Are You A Lion een mooie belofte erbij in het Nederlandse muzieklandschap, die we zeker in de gaten dienen te houden. Om te zien hoe ze dat specifieke leeuwengeluid – waarmee de band iets sterker van zich afbijt – ontwikkelen.