Wat begon als Gordons interpretatie van zangroep Il Divo, blijkt een succesverhaal. Het tweede album van Los Angeles The Voices, Because We Believe, komt dan ook vanuit het niets op nummer 1 binnen.

Bijgestaan voor Peter Strykes, Remko Harms, Richy Brown en Roy van den Akker heeft Gordon eindelijk een formule gevonden waarin hij zijn creatieve ei kwijt kan. Hij schreef dan ook aan een groot deel van de nummers mee, veelal in samenwerking met Niel Schoombee van de succesvolle Zuid-Afrikaanse boyband Hi-5.

Gordon blijkt een goede neus voor slimme covers te hebben. Frida Boccara’s Cent Mille Chansons bijvoorbeeld of de powerballad I Believe, geschreven door voormalig Glass Tiger-zanger Alan Frew en Stephan Moccio voor de Olympische Winterspelen van 2010 en eerder op plaat gezet door Nikki Yanofsky en Annie Villeneuve.

Testify To Love van relirockzanger Ralph van Manen wordt door Gordon vertaald als Loop Naar Het Licht, inclusief een sterk op U2’s With Or Without You gelijkende gitaarlik. Andrea Bocelli’s Because We Believe en John Farnhams You’re The Voice worden natuurgetrouw nagebootst door Los Angeles The Voices.

Songfestivalhit

Luchtkasteel werd genoemd als mogelijke inzending voor het Eurovisie Song Festival. Het is echter een van de minder geslaagde nummers op dit album van de zanggroep en klinkt – los van de vocalen – eerder als iets dat je zou associëren met Gerard Joling. Mede vanwege enige gelijkenis met Jolings songfestivalhit Shangri-La.

Beter is het nummer There Goes My Heart, een bewerking van Edvard Griegs beroemde klassieke stuk Morgenstimmung. Hoogtepunt is Mijn Laatste Lied Voor Jou, Gordons ontroerende eerbetoon aan zijn dit jaar overleden moeder. Het past bovendien mooi tussen alle liedjes over liefde, leven en geloven.