Di-Rect transformeerde in een mum van tijd van puberpunkbandje tot een respectabele rockact. Time Will Heal Our Senses laat wederom een band horen die nieuwe paden betreedt.

Nu is Di-Rect ook wel uit de pophitjes van weleer gegroeid. Met het aantreden van zanger Marcel Veenendaal en toetsenist Vince van Reeken op het vijfde studioalbum This Is Who We Are klonken de Haagse rockers plotsklaps als een volwassen band met diepgang, zonder de meezingrefreintjes te veel uit het oog te verliezen.

Met de liedjes op Time Will Heal Our Senses zal het publiek meer moeite hebben om de teksten mee te blèren. Maar dat moet Di-Rect ook niet willen, want Veenendaal legt met zijn zoetgevooisde stem subtiliteiten bloot die eerder ver te zoeken waren in de melodieën van de band. Op momenten toont Veenendaal zich een ware poëet.

Ook de muzikale invulling en de arrangementen zijn verfijnder dan we van Di-Rect gewend zijn. De gitaargeluiden zijn subtieler en meer organisch, maar daardoor niet minder urgent. Wellicht is dat een bijwerking van het feit dat gitarist Spike van Zoest een uitlaatklep heeft gevonden in zijn andere band The Deaf.

Hitgevoelig

De plaat vergt een aantal aandachtige luisterbeurten, maar dan ontluiken er ook een reeks interessante songs, waaronder het rusteloze Young Ones, de tedere ballad Broken, het gestaag opbouwende Holiday, het Morriconeske Shadows Of The Night, de lofzang Equal To God en de hitgevoelige nummers Long Way Home en Say Something.

Tijd, reizen en ruimte zijn voorname thema’s op Time Will Heal Our Senses. De plaat is een ontdekkingstocht die de groei van de band mooi illustreert, zonder dat het eindpunt al in zicht is. Di-Rect schuwt niet om zichzelf opnieuw uit te vinden, haast achteloos, alsof de band de stille hoop uitspreekt dat zijn fans zijn meegegroeid.
 

Luister dit album op Spotify