De muziek leven, dat is het devies van het Texaanse sextet The Strange Boys op de derde leg; Live Music. Een album dat duidelijk is op te delen in twee delen, als een ouderwetse A- en B-kant. Haast te beschouwen als twee ep’s, die later bij elkaar gevoegd zijn.

Dat is niet bepaald verbazingwekkend, daar beide zijden op andere momenten met andere producers zijn opgenomen. De eerste helft, helder en afgewerkt, een meer natuurlijk, haast live. Desondanks is Live Music een vrij coherent geheel, waarin de Texanen tussen Deer Tick, Drive-by Truckers en Spoon door wurmen.

Southern rock met een duidelijke hang naar de alternatieve country. Opener Me And You doet meteen denken aan The Band, even los en speels, maar met invloeden van punk.

Dit terwijl in de hier opvolgende nummers op rauwe wijze wordt verwezen naar The Stones in hun Exile On Main St.-periode, om in Omnia Boa dan weer naar The Beatles in een protopunk jasje te verwijzen.

Moerassen

Maar dat voortdurende met een stampende countryonderlaag. Eentje die naar moerassen en veranda’s riekt; puur, direct en een tikje ‘redneck’. Vooral het tweede deel van de plaat is erg los, en daardoor ook avontuurlijker. De verbindende factor is de tijdloosheid van het geluid.

Haast achteloos gooien de Texanen verschillende genre’s en decennia op een hoop, die zij vervolgens funderen met country. Een heerlijke en ongedwongen sfeer is het resultaat, zoals het leven van muziek moet klinken.