In het kielzog van Ben Saunders, Lenny Keylard en Shary-An is Leonie Meijer de vierde uit de eerste lichting van The Voice Of Holland die haar debuutalbum uitbrengt. Na retrosoul, retroreggae en nog meer retrosoul, doet Meijer het in haar moerstaal.

Met Daniel Gibson (Within Temptation, Di-Rect) als voornaamste creatieve kracht achter Meijers debuutalbum Los, ligt het voor de hand dat gitaren een prominente plek innemen. Prominent, maar nergens overheersend. In Leonie Meijer heeft Gibson een getalenteerde muze gevonden voor zijn grootse powerballads.

Niet dat enkel Daniel Gibson auteursrechten opstrijkt van dit plaatje. Onder meer tekstschrijver Han Kooreneef, Van Dik Hout-zanger Martin Buitenhuis en Leonie Meijer zelf hebben aan één of meerdere nummers meegeschreven. Daarnaast bevat Los enkele vertalingen, onder andere van Frasier T. Smith en James Morisson.

De singles Hey!, Los Van De Grond (duet met Jeroen van der Boom) en Schaduw (hier in een langere versie) kenden we al. Dit zijn ook de meest toegankelijke liedjes, maar niet per definitie de beste. Hoogtepunten zijn Liever De Leegte, Voor Jou Vecht Ik, Verlangen en Het Staat In De Sterren – die qua opbouw allen nagenoeg identiek zijn aan elkaar.

Veerkrachtig

Ook Ik Ben Niet Van Jou is een erg aanstekelijk nummer, dat (net als ze hierboven genoemde hoogtepunten) een soortgelijke opbouw heeft, van klein naar (ietwat) bombastisch. Idem voor Zomerzon. Meijers (veer)krachtige stem leent zich goed dit soort liedjes, al krijgt ze weinig ruimte om de subtiliteiten van haar stem tot uiting te brengen.

Maar dat is grotendeels inherent aan de productie. Gibson kiest duidelijk voor een bandsound, hetgeen gezien zijn muzikale achtergrond niet verwonderlijk is. Soms klinkt het wat vol, maar altijd met Leonie Meijers prettig klinkende vocalen als het centrale middelpunt. Bij Meijer draait het immers niet om een gimmick, maar écht om “the voice”.
 

Luister dit album op Spotify