The Fudge laat op debuutalbum Morning Comes Again zien wat voor een palet aan stijlen de band beheerst. Van stampende rock tot reggae en funk; alles wordt netjes in elkaar verweven tot zogenaamde “magnetic rock”.

Opener Too Busy Being Delicious is een recht-toe-recht-aan rocknummer, gebouwd rond een stevige riff en de schelle vocalen van zanger Midas Treub. Nog niets verraadt de diversiteit van The Fudge, tot titeltrack Morning Comes Again begint.

Het nummer start met een flamencogitaartje, vervolgens bijgestaan door de uitgebreide instrumentale bezetting van The Fudge. Dit is typerend voor het geluid op deze plaat: steeds wordt een eigenaardig tintje toegevoegd aan een strakke rocksong.

De verschillende stijlen die zijn verstopt in de liedjes worden de luisteraar nooit opgedrongen en dat is een groot pluspunt. Uiteindelijk blijft het stomende rock, zoals het heftige Behind The Wall en Sweet Little Princess.

Los

De verzameling nummers op Morning Comes Again heeft, naast de manier waarop het geluid wordt aangekleed, verder vrij weinig met elkaar gemeen. Het is goed hoorbaar dat we hier te maken hebben met serie losse liedjes en dat is jammer.

Ondanks deze misser in de opbouw van de plaat, hebben we hier te maken met een strakke en vooral vernieuwende rockband van eigen bodem. De band is niet bang buiten de lijntjes te kleuren, wat deze plaat zo ongrijpbaar en verrassend maakt.