Het langverwachte solodebuut van Nederlands grootste exportproduct op hiphopgebied is gearriveerd. Pete Philly slaat met het ambitieuze One een nieuwe richting in. One introduceert een multitalent zonder grenzen.

Deze uiterst begaafde woordsmid legt met One de nadruk op zijn minder gerenommeerde talenten. Waar in het verleden de productiecredits vaak automatisch toe werden geschreven aan Perquisite, wordt nu duidelijk dat ook Pete het nodige productietalent in zijn bloed heeft zitten.

Bijgestaan door dj PCM (Mitch van der Winkel) wordt het ene na het andere muzikale hoogstandje ten gehore gebracht. Ook is er op One een hoofdrol weggelegd voor de zang. De gewaagdheid waarmee Pete Philly zijn stemgeluid hier etaleert is verbluffend.

Verschillende harmonieuze melodielijnen, vocale percussies en afwisselende ritmes; Pete Philly lijkt alles uit de kast te hebben gehaald. Met een oorstrelende plaat als gevolg. Pete Philly stelt zich uiterst kwetsbaar op en deelt lied en leed met wie het maar horen wil.

Feilloos

De diversiteit op One is groot en de overgangen zijn feilloos. De zanger/rapper wisselt van tempo, volume en emotie in verschillende muzikale stromingen; soul (Caterpillar), R&B (Ocean) en hiphop (What Do We Fight For?) zijn natuurlijk vertegenwoordigt.

Pete Philly en de mensen van Pias maken de uitgave van One compleet door de aankoper ook nog eens te trakteren op een extra schijfje, met daarop het Open Loops-project. Alsof dit voortreffelijke debuut alleen al niet voldoende was.