Six Feet Under was de eerste single van Shary-Ans debuutalbum Love Me For Who I Am en gaf het idee dat haar plaat vol zou staan met moderne R&B-producties. Het tegendeel blijkt echter waar te zijn. Het album is gevarieerd, maar wel diepgeworteld in de soul.

Die soulinvloeden zijn geenszins verwonderlijk, wetende dat Sven Hammond Soul het gehele album ingespeeld heeft. Zo ‘leent’ Shary-An voor Red Carpet het “na na na na”-gedeelte uit de soulklassieker Land Of A 1000 Dances, dat Cannibal and The Headhunters er ooit aan toevoegde (een jaar voor de hitversie van Wilson Pickett).

Ook The Only Little Truth maakt slim gebruik van een bestaande ‘hook’, namelijk die uit Fell In Love With A Girl van The White Stripes (verder uitgewerkt in de soulversie van Joss Stone). Het opgewekte Try My Love Again is dan weer een volwaardige cover, origineel van de soulband Bobby Moore & The Rhythm Aces uit 1966.

Shary-Ans versie van de Nina Simone hit- Ain’t Got No volgt het arrangement van de Groove Finder-remix, terwijl hitauteur Frasier T. Smith (Adele, Tinchy Stryder, Taio Cruz) een volledig nieuw nummer aflevert. Het gros van de liedjes op Love Me For Who I Am is toch echt compleet nieuw en speciaal voor Shary-An geschreven.

Verplicht

Het merendeel van de teksten is afkomstig van Ivan Peroti, die ook meewerkte aan een aantal nummers op het onlangs verschenen tweede album van Jenny Lane. Het naar swingbeat neigende I Could Care Less is één van de beste liedjes hier, samen met het zwoele Guilty For Loving You en de (verplichte?) ballad 24 Hours.

De stem van Shary-An komt niet zo mooi uit de verf in de praatzang op Write Your Own Song en Figure Of Imagination. Juist wanneer ze vocaal uitpakt, komt haar klankkleur mooi naar voren. Samen met de coherente productie van Sven Figee en Roland Dirkse en de slimme liedkeuzes komt Shary-An met het beste album van de eerste lichting van The Voice Of Holland.
 

Luister dit album op Spotify