Ze zijn de twintig ternauwernood gepasseerd, maar toch zijn zanger/gitarist Jan Paternoster en drummer Dries van Dijck al toe aan hun derde album. De tomeloze energie die daaruit spreekt hoor je volop terug op My Perception, kundig verpakt in aansprekende vuige rocknummers.

Het is moeilijk, zo niet onmogelijk om niet aan The Rolling Stones te denken wanneer je dit schijfje opzet. Dat komt vooral door de stem van Paternoster, die veel lijkt op die van de jonge Jagger, maar tevens door het felle karakter van deze rauw geproduceerde plaat.

Die invloed wordt trouwens onmiskenbaar ook door het Brusselse duo zelf onderkend en ongegeneerd omarmd, getuige een frase als “get off your cloud” in Rattle My Heart. Daarnaast zijn er echter zeker verschillen, alleen al vanwege de rudimentaire bezetting, die natuurlijk eerder doet denken aan The White Stripes.

Meer nog dan bij laatstgenoemde band leidt het elementaire instrumentarium in het geval van Black Box Revelation tot een zwaar op oude blues leunend geluid. Het traditioneel klinkende New Sun is daar misschien nog wel de beste illustratie van.

Afwisselend

Hoewel de muzikale premissen van de groep al snel duidelijk zijn, slaagt het tweetal er goed in afwisselend voor de dag te komen. Zo kent de schijf rustigere momenten in de vorm van White Unicorns en Lonely Hearts, terwijl Sealed With Thorns bewijst dat men ook instrumentaal langdurig kan boeien.

Momenteel zijn de beide Belgen druk doende Amerika te veroveren. Met dit sterke album in de achterzak zou dat zomaar eens kunnen lukken.

Black Box Revelation staat op 26 oktober in Melkweg, Amsterdam.

Luister dit album op Spotify