Hij zong aanvankelijk in het Engels, maar een Nederlandstalig liedje dat hij schreef naar aanleiding van de dood van zijn oma bracht Jasper Merle tot het inzicht dat de eigen taal toch dichter bij zijn hart ligt. Deze plaat vol liedjes die warmte en vertrouwen uitstralen is het resultaat.

Voor het schrijven van zijn nieuwe album week Merle tijdelijk uit naar een gehuurd huisje op Terschelling. De serene rust die daar heerste en het afgewogen ritme van wolken en zee zijn onmiskenbaar binnengesijpeld in de liedjes die hij daar maakte.

Zelfs als de zanger/gitarist in nummers als Wees Niet Bang en Sirene een stevig gepassioneerde toon aanslaat, blijft er namelijk een geruststellende, vertrouwenwekkende ondertoon in de muziek meeklinken.

Dat heeft daarnaast ongetwijfeld te maken met het karakter van zijn stem, waarin behalve een krachtige overtuiging ook een voortdurende vriendelijkheid aanwezig is. De bandarrangementen zijn bovendien zeer uitgebalanceerd en geven de vocalen alle ruimte om in te kunnen werken.

Weldadig

Het organische gevoel dat dit album ademt heeft verder ongetwijfeld te maken met de heldere, maar menselijke productie, die uitstekend correspondeert met de ongekunstelde en eenvoudige, open teksten over natuur, leven en liefde op deze schijf.

Het mondt alles bij elkaar genomen uit in elf liedjes die opvallend goed passen bij het weldadig warme nazomerweer waar we de laatste tijd van hebben kunnen genieten: kalm en onbewogen, maar tegelijkertijd verkwikkend en opwekkend.
 

Klik hier voor een overzicht van tourdata.