Dat volkszanger Wolter Kroes meer in zijn mars heeft dan louter het zingen van feestnummers als Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen en Viva Hollandia, wisten zijn trouwe fans al. Toch wil Kroes dat de rest van Nederland dat ook weet.

Zijn nieuwe album Tussen Jou En Mij dient als een staalkaart van zijn talenten. Want waar moet je Wolter Kroes eigenlijk plaatsen? Ergens tussen Hazes, Borsato, Jeroen van der Boom, Jan Smit en Frans Bauer. En toch past hij nergens echt in een hokje. Daarvoor is zijn repertoire te divers. Maar komt deze alleskunner ook met alles weg?

Tussen Jou En Mij bevat enkele serieuze stukken, die gezien het hitparadesucces van Kroes als ontypisch aandoen. Zo is er Breken Van De Lijn, zijn duet met Pearl Jozefzoon, waarop Kroes mogelijk de beste vocale prestatie levert van zijn carrière. Ook sterk is de orkestrale powerballad Dans Met Mij, dat beslist geen platte tranentrekker is.

Dat Kroes ook erkenning geniet van collega’s, blijkt uit het liedje dat Guus Meeuwis doneerde voor dit album. Doe Ik Het Goed? gaat over het vaderschap, iets waar Kroes volop ervaring mee heeft. De cover van het Vlaamse liedje Slaap Mijn Kind komt daarom eveneens gemeend over.

Meezingers

Voor liefhebbers van meezingers is er net zo goed nog steeds genoeg te genieten, waaronder de zomerse liedjes Sjalalala (Geniet Van Elke Dag) en Laat De Zomer In Je Hart. De nummers Het Is Nu Over en Gelogen Tranen zijn nederpopklassiekers in de dop, terwijl Echt Veel Gekker en Met Geheven Glas geheide kroeghits zijn.

De tekst van Ik Ben Je Prooi laat weinig aan de verbeelding over en had poëtischer verpakt kunnen worden. Het mooiste liedje hier is echter het onschuldige Vraagtekenland, waarop Kroes in duet gaat met zijn dochter Pamela. Als Tussen Jou En Mij iets bewijst, dan is het wel dat Wolter Kroes helemaal geen feestnummers nodig heeft.