Ming’s Pretty Heroes is de band rond de avontuurlijke, roodharige zangeres Ai Ming Oei. Karma is het tweede album van de Rotterdamse formatie en staat vol intense, eigenzinnige popmelodieën, die slechts een enkele luisterbeurt nodig hebben om te overtuigen.

Karma laat een vernieuwende sound horen, die direct de oren doet spitsen. Vooral de soulvolle, veelzijdige stem van Oei speelt hierin een grote rol. De plaat begint dramatisch en meeslepend met Out At Sea en schiet daarna door naar het opgewekte Master Of The Coup.

Oei zingt over liefde in alle vormen en maten, op goede en slechte momenten in haar leven, als verleiding of juist als obsessie. In titelnummer Karma krijgt de luisteraar de beste indruk van Oei’s visie op dit thema, door de directe verteltoon in haar stem.

Die directheid werpt vruchten af doordat het goed de vaart in het album houdt. Ook de diverse stemmingen in de liedjes zorgen daarvoor. Zo voelt Make Way bijna confronterend en beangstigend en is 25 To Life uptempo en positief.

Eigenzinnigheid

Ook Vortex laat horen dat Ming’s Pretty Heroes goed in staat is om toegankelijke pop-/rocknummers te maken, met een snufje eigenzinnigheid. Op andere momenten is de muziek te klassiek of te dramatisch om de massa te kunnen pakken.

De uitdaging voor Oei ligt niet zozeer in het verder uitdiepen van het eigen geluid, maar juist het toegeven aan de radiovriendelijke liedjes. Op dit album zijn het juist die nummers, niet de tranentrekkende ballades, die de hoogtepunten vormen.


Ming’s Pretty Heroes staat op 4 september in Rotown, Rotterdam en 6 september in Paradiso, Amsterdam.