Drie frisse, Engelse meisjes die prettig in het gehoor liggende, akoestische indiepop maken. Het is haast een marketingdroom die werkelijkheid wordt. Met de juiste pr kunnen puberende indiemeisjes hier massaal voor vallen. Maar hebben de dames misschien zelfs meer te bieden?

Dat lijkt daadwerkelijk het geval. De drie, allemaal niet ouder dan achttien, nemen het leeuwendeel van de instrumenten op You're In My Head voor eigen rekening. Een prestatie voor wie dan ook, maar als je pas achttien lentes bent helemaal bijzonder.

Bovendien zingen alle drie de dames leadzang, verdeeld over het album. Ieder bezit een prettige stem, hoewel in alle gevallen wel wat vlak. De samenzang is goed en de stemmen passen bij elkaar.

Ook de liedjes zijn van een prima kwaliteit. De teksten hebben uiteraard de te verwachten onderwerpen; liefdesverdriet, je plek proberen te vinden in het leven; kortom, dingen waar de jeugd van die leeftijd zich mee bezighoudt.

Geloofwaardig

Het resultaat is een geloofwaardig debuut, vol ongevaarlijke zwijmelpop. Ruimte voor groei als instrumentalist, zangeres en songwriter is er duidelijk wel nog voor alle drie, maar dat valt de dames op geen enkele manier kwalijk te nemen.

Met marketing zal One Sixth Of Tommy zich niet bewust bezig gehouden hebben bij het maken van You're In My Head, maar ze raken wel alle juiste snaren voor wat de beoogde doelgroep lijkt. Compleet met vlinders op de albumkaft.