Het begon als een coverband om de hoogtijdagen van Normaal te doen herleven, maar inmiddels zijn Jovink En De Voederbietels-gitarist Hendrik Jan Bökkers en co. toe aan hun eerste plaat met eigen werk. Een onvervalst potje Sallandse boeren(blues)rock is het lekker smerige resultaat.

Gesteund door zijn bassende broer Bastiaan, slaggitarist Erik Neimeijer en trommelaar Arjan Mulder kan Bökkers zijn oude hang naar hooi, zweet en bier ditmaal naar eigen goeddunken vormgeven. Naar voorbeeld van Bennie Jolink doet hij dat in zijn eigen dialect, maar dat betekent allerminst dat hij voor buitenstaanders onverstaanbaar is.

Het is immers geen Fries en titels als Ik Goa Oe Kriegen, Heel Mooi Deerntie en Stukkie Van De Film Kwiet kan iedereen snappen. Als die de indruk wekken dat de zanger geen blad voor de mond neemt, dan klopt dat.

Hilarische hoogtepunten in dit verband zijn Ik Neuk Wel Ja! (“Ik heb nog nooit zo’n varken met-emaekt/En ik brek oe alle bötte dat ‘et knapt en kraakt”) en Zolte Hering (“… ik kom elke keer zowat an ’t spiejen/A’j oe de bokse van de kont of trekt”).

Bewerkingen

Dergelijke platheid moet je natuurlijk liggen, maar enkele soepele Muddy Waters-bewerkingen en een dialectvertaling van het vooral van Johnny Cash bekende Cocaïne Blues laten ook zien dat Bökkers goed weet waar hij vandaan komt.

Daarnaast bewijzen donkere afsluiters Kluizenaar en De Duuvel Hef Döst dat het niet alleen ranzigheid is wat de klok slaat. Liefhebbers van vuige plattelandsrock in beste Normaal-traditie kunnen de borst nat maken.
 

Klik hier voor een uitgebreid overzicht van de tourdata.