Smoove & Turrell bestaat uit Smoove, een bekende dj en producer in thuisland Engeland, en blue-eyed soulzanger John Turrell. Met Eccentric Audio leveren ze hun tweede album als duo af. De vlag dekt echter niet de lading.

Excentriek is het namelijke nergens. Eccentric Audio staat vol dansbare, spiegelgladde, acidjazzachtige nu-soul. Perfect geproduceerd en goed gezongen. Niks mis mee, maar wel allemaal erg voorspelbaar. Hapklare brokken, klaar om te dienen als achtergrondmuziek in een hippe kledingzaak of kapsalon.

Het album bevat geen enkele song die met kop en schouders boven het geheel uitsteekt en daarmee is het lastig de gehele lengte van haast 55 minuten af te luisteren. Liedje Hard Work breekt de sleur enigszins en dat eigenlijk alleen maar omdat deze als enige als een sixties-Motown-song klinkt.

Wat het album nodig heeft, is afwisseling en met name spanning. Nooit zoekt het duo het randje op en men blijft de geijkte paden volgen. Smoove & Turrell zou hierin een voorbeeld moeten nemen aan genregenoten Gnarls Barkley.

Potentie

Zanger John Turrell verdient wel absoluut een pluim voor zijn prettige stemgeluid. Gekoppeld met een goeie songwriter en een topproducer lijkt hij de potentie te hebben om uit te groeien tot een gevestigde naam, of op zijn minst tot tijdelijke lieveling van het Sky Radio-publiek.

Eccentric Audio zou je zomaar eens de komende tijd uit de luidsprekers van voorgenoemde hippe etablissementen kunnen horen, maar het zal je niet opvallen. Smoove & Turrell zijn het levende bewijs van het feit dat zelfs succesformules niet werken zonder dat kleine beetje extra.